Fremhæv dine billeder med lys - sådan gør du

Hvis du gerne vil have billeder op at hænge derhjemme, er det naturligvis vigtigt, at billederne kan ses. Det kan du sikre dig ved at vælge de rette lamper, der kan lyse billederne op. Det er naturligvis vigtigt, at du vælger den rette slags lampe, der får det bedste frem i billederne. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du finder den bedste lampe til at lyse dine billeder op, kan du læse mere i det følgende.

Råd nummer 1: Den rette lysstyrke

Når du gerne vil fremhæve dine billeder, er det nødvendigt, at du finder den rette lysstyrke. Den rette lysstyrke kommer helt an på, hvilken slags billede du gerne vil lyse op. Det er vigtigt, at belysningsstyrken komplementerer billedet på bedste vis.

Derfor skal lysstyrken være stærk nok til at lyse billedet op, men heller ikke stærkere end, at lyset ikke reflekterer for stærk på billedet og skaber et genskær. Derfor afhænger den rette lysstyrke også af billedets materiale og eventuelt glasmateriale på rammen.

Ligesådan afhænger den rette lysstyrke naturligvis også af, hvor meget lys der allerede er i rummet. Hvis billederne hænger tæt på et vindue eller glasdør, er der formentlig meget naturligt lys ved billederne. I så fald skal du formentlig ikke bruge så meget elektrisk lys til at fremhæve billederne med.

Hvis billederne omvendt er placeret i et rum uden særligt meget naturligt lys, skal du i stedet nok bruge en del elektrisk lys.

Råd nummer 2: Sørg for, at lamperne passer til billederne

Når du gerne vil bruge lys til at fremhæve dine billeder, skal du sørge for, at lamperne passer til dine billeder. Her bør du kigge på billedernes motiv. Er der et overordnet tema? Det kan være, at temaet er glæde og alle billederne viser glade mennesker.

Det kan være, at temaet er natur, og du har sat billeder op af de skønne natursteder, du har besøgt. Ligesådan kan temaet også være noget helt tredje.

Det er vigtigt, at du har temaet i baghovedet, når du skal udvælge lamper. Hvis billederne er glade, kan det give et forkert indtryk med nogle kolde lamper, der ikke selv udstråler glæde.

Mest af alt er det dog vigtigt, at lamperne passer til rammerne. Det skaber det mest gennemførte udtryk. Derfor er det altså billedrammerne og lamperne, der skal matche.

Råd nummer 3: Lamperne skal passe til indretningen i dit hjem

Det er naturligvis vigtigt, at lamperne også passer til den øvrige indretning i hjemmet. Når du derfor skal vælge en belysningskilde, bør du altid have din nuværende indretningsstil in mente. Det gør det nemmere for dig at udvælge de rette lamper.

Hvis du for eksempel har en minimalistisk stil i hjemmet, bør du også vælge nogle lamper med et minimalistisk udtryk. Herudover kan du så vælge lamperne i en farve, der harmonerer godt med billedrammerne. Det vil skabe et fuldendt look, hvor der er en rød tråd i dine valg.

Råd nummer 4: Billederne skal være i fokus

Når du gerne vil købe lamper, der fremhæver dine billeder, er det vigtigt, at du husker formålet med lamperne. Det er nemlig billederne, der skal være i fokus. Derfor bør du også vælge lamper, der ikke stjæler fokusset for meget. Det vil typisk være nogle mindre og mere diskrete lamper.

Ligesådan er det også vigtigt, at du får placeret lamperne strategisk, så de lyser billedet op på bedste vis. Faktisk er det egentlig bedst, hvis man ikke rigtigt bemærker lamperne, men derimod fokuserer på billederne. I så fald har lamperne indfriet deres formål; nemlig at fremhæve dine billeder på bedste vis.

Menu
Top