Udgivet i Artikler

Gaveideer til bedsteforældrene - 8 tips til ting I kan lave og give dem

Af Billedhylde.dk

Bedstemor, bedstefar, morfar, mormor, farmor, farfar kært barn har mange navne og alt i alt er det de kære, som du kender helt fra barnsben og kan huske langt op i voksenalderen.

Det er den trygge base og de mange pandekager, der bliver serveret gennem tiden. Småkager, blomsterkummer og nyvaskede gardiner er kendetegnet for mange.  

Gave givet med varmt hjerte

Det er dine bedsteforældre, der passede på dig, da du var lille. Dig som sender dine børn til dine forældre og dig som elsker at besøge dine bedsteforældre. Dine kære, som du gerne vil glæde med en velfortjent gave.

En gave som du sammen med dine børn kan give med et varmt hjerte. Alt er velment og mange bedsteforældre sætter faktisk stor pris på den hjemmelavede gave.

De kan måske selv huske tilbage til en tid, hvor man ikke lige havde så mange penge mellem hænderne og derfor måtte lave mange ting selv. Eller måske kan de huske tilbage til en tid, hvor kreativitet havde stor betydning.

Uanset om det er den købte gave eller den hjemmelavede gave, vil den helt sikkert bringe lykke og glæde. Her er en række gaveideer, lavet i samarbejde med Geniale Gaver, som du kan hente inspiration fra:

1. Selvlavede stearinlys

Hyggen ved lyset af et stearinlys gør noget specielt. Stearinlys kan du selv lave i en specialbutik, hvor man kan dyppe væger i stearin flere gange og selv danne sit eget lys.

Du kan også lave dem selv derhjemme af stearinrester, som du smelter og blander sammen, det kan give en sjov og anderledes effekt og du kan dekorere ved at skære ind i stearinen eller skære former.

Du kan hælde stearin i farver på papir i mønstre, lade det tørre og tage det af papiret for derefter at smelte mønstrene på stearinlyset bagefter, det gør lyset ekstra flot.

2. Glasholder og lysestager til stearinlys

Du kan glæde med en lysestage måske til de stearinlys, som du selv har lavet eller til lys, som du køber. Her kan du bruge syltetøjsglas, som kan males i flotte farver, ler, træ og trylledej, der er mange muligheder.

Her er dekorationsmulighederne mange, lysestagerne kan få klistermærker på, drysses med glimmer og males med glasmaling. Formen af lysestagerne kommer helt an på, om det er til de små fyrfadslys eller om lysestagerne er til de høje slanke lys.

Stearinlys, som man selv laver, kan variere meget i størrelse, derfor er det en god ide at lave egen lysestage til lys, som man selv har støbt.

3. Urtepotter til blomsterne

Mange bedsteforældre er glade for natur og blomster, her vil urtepotter gøre lykke. Urtepotter kan du lave i mange forskellige former, du kan lave urtepotter til at stå i vindueskarmen og til at pynte på bordet.

De kan laves af mange forskellige materialer som aviser, glas, ler og træ og kan farves i alle farver. Flet snore som urtepotterne kan hænges op i og pynt med klare eller farvede perler.

4. Billedramme

En billedramme til det fine billede af børnebørnene, bedsteforældrene sammen med deres børnebørn eller måske af kæledyret er en god gaveide. Mal billedrammen i farver og mønstre, der kan være favoritfarven eller mønsteret, der passer lige ind i stuen eller rummet, som billedet skal være i. 

Nu skal billedrammen jo også have en mulighed for at tage sig godt ud på en hylde og her kan du sammen med børnene lave en hylde af træ og male eller brænde jeres navne ind træet, eller I kan købe en billedhylde der passer til rammen med (og ellers har bedsteforældrene nok en hylde i forvejen).

5. Fuglehuset til haven

Pryd til haven som et fuglehus, der kan skabe ekstra fugleliv og gavne fuglene i haven, kan du købe i mange havecentre. Med et fuglehus som du og børnene selv laver sammen, kan I sætte jeres helt eget præg på udformning og farver og det vil helt sikkert skabe glæde.

Et fuglehus med et foderbræt vil tiltrække havens mange fugle og de vil komme på besøg hele året også i vintertiden, hvor dagene måske kan føles lange.

6. Bærenet til indkøb

Et bærenet er godt at have med sig både til de store og de små indkøbsture. Her er til mange indkøb og for bedsteforældre er det ekstra godt, at man lige kan fortælle naboen eller kassedamen, at bærenettet endda er blevet designet af ens børnebørn.

Du kan købe tekstilmaling eller tudser til at lave lige præcis det design, som du ønsker at overraske med. Brug af guld- og sølv tuscher og et strejf af glimmer på bærenettet vil give et ekstra pift.

7. Dekoreret krus

En anden personlig gave kan være et dekoreret drikkekrus med egne tegninger og en personlig hilsen på kruset. En personlig hilsen til bedstemor eller bedstefar vil varme om hjertet, en populær gave, der vil blive brugt flittigt eller måske blive sat frem til pynt.

Drikkekruset vil give anledning til mange hyggestunder sammen til en varm eller kold drikketår hele året rundt.

8. Perleplader

Du kender den nok, perlepladen i alverdens former og farver. Her har du mulighed for at overraske med en gave, som du sammen med børnene eller som børnene sagtens selv kan lave.

Perlerne findes i forskellige størrelser, både de helt små til de fingernemme, mellemstørrelsen til de øvede og store perler til begynderen eller fordi det skal være en stor plade, som man i hvert fald kan se. Når perlepladen er klar efter strygning, kan den hænges op i snor og anvendes som uro.

Personlig gave med glæde

En gave er dejlig at give, men en gave er så sandelig også dejlig at få, især af familien. Det er især når man kan se, at der er blevet lagt ekstra kræfter i og at gaven bærer personligt præg, at den er sjov og anderledes.

Du vil med den personlige gave overraske ekstra og når bedsteforældrene ved, at netop deres børnebørn har været kreative og opfindsomme, så skal den have ærespladsen og passes godt på. Tag fat sammen med dine børn og lav gaven sammen, det kan også være en glæde i sig selv.

Find det du mangler på billedhylde.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 75 produkter fra mere end 25 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 210 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-21 09:04:06.

4
Produkttyper
75
Produkter
25
Forhandlere
210
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.