Sådan indretter du et inspirerende og imødekommende kontor

Er du en person, der lige er begyndt at arbejde hjemmefra? Eller måske har du fået et nyt kontor på din arbejdsplads? Uanset hvilken af disse to situationer, der gør sig gældende for dig, skal du nok til at have indrettet et kontor. 

For et kontor kan hurtigt komme til at fremstå som et lidt kedeligt og uinspirerende sted, hvis man ikke selv gør noget for at få det til at se lidt mere indbydende ud. Så hvis du gerne vil undgå, at dit kontor kommer til at se for kedeligt ud, så kommer der herunder et par gode tips til, hvad du kan gøre. 

En god og indbydende kontorstol

Det første, som er meget vigtigt, når man skal indrette sit kontor, er naturligvis at finde en god kontorstol. Det er umuligt at få en masse vellykkede arbejdsdage, hvis man ikke også har en god kontorstol at sidde i. I løbet af en lang arbejdsdag, hvor man sidder i den samme position hele dagen, er det nemlig utroligt vigtigt, at kroppen får den optimale støtte, og det kan den blandt andet få, hvis man sørger for at finde en god ergonomisk kontorstol.

Når man vælger en kontorstol, skal det selvfølgelig først og fremmest handle om at finde en, som er god at sidde i, og som netop give den optimale støtte - men man kan også med fordel vælge en kontorstol man har lyst til at sidde i, da det også er med til at gøre kontoret mere inspirerende. Så gå først og fremmest efter en ergonomisk kontorstol, men kig også gerne efter en kontorstol med et design, der er inspirerende, og som gør, at du har lyst til at sætte dig godt tilrette i stolen og begynde at arbejde.

Sæt en billedhylde op

Hvis man er meget interesseret i at gøre sit kontor mere imødekommende og inspirerende, så er det en rigtig god ide at få noget personligt ind i indretningen, og det kan man for eksempel gøre ved at sætte en billedhylde op.

Det, der er så skønt ved en billedhylde, er, at man kan fylde den med mange ting. Det giver selvfølgelig ret god mening, hvis man fylder sin billedhylde med diverse billeder. Det kunne eksempelvis være indrammede billeder af familiemedlemmer, hvis det er noget, der kan motivere, når man er på arbejde. Men det kan også være, at man bliver mere motiveret, hvis man indrammer nogle motiverende citater. Det er meget forskelligt, hvad man synes virker bedst, men der er altså lidt forskellige muligheder, hvis man vælger en billedhylde.

Eller plakater på væggene

Hvis man ikke lige synes, at det giver mening at hænge en billedhylde op, fordi det måske er besværligt, eller fordi det ikke lige er det udtryk, man vil gå efter, så er der også en anden måde at få de inspirerende billeder eller plakater frem - man hænger dem selvfølgelig bare op på væggene. Og det giver desuden også muligheden for, at man kan få nogle lidt større billeder eller plakater op at hænge. 

Hvis man går med plakater, er der igen mange veje, man kan gå. Man kan vende tilbage til de inspirerende og motiverende plakater med citater på, da de meget explicit virker motiverende. Men man kan også bare finde nogle plakater, som man synes ser smarte ud, da det også kan give rigtig meget til det samlede udtryk på kontoret. Igen er det egentlig bare et spørgsmål om, hvad man selv synes er flottest og kan blive mest inspireret af. 

Planter er altid en god ide

Når man har fået styr på de inspirerende billeder og plakater, på billedhylde eller bare på den rå væg, så er der selvfølgelig også nogle andre gode detaljer, man kan tilføje for at skabe et mere inspirerende og imødekommende rum. En sådan ting kunne eksempelvis være at tilføje nogle planter.

Der er nemlig noget med farven grøn, og så er der også noget med, at planter på en eller anden måde tilføjer noget liv til indretningen. Planter vokser og gror, og selvom det selvfølgelig ikke er noget, man som sådan kan se, så giver det bare et rigtig godt udtryk med noget levende i rummet - og her er det altså nemt at indrette med planter. Man behøver selvfølgelig ikke at gå helt amok med det, da der nok også er mange, der ikke gider at passe og pleje planterne. Men bare et par planter hist og pist er meget fint.

Gem mapper og dokumenter væk i lukkede skabe

Når man skal skabe et inspirerende og imødekommende kontor, så handler det også meget om at skabe et rum, der ikke larmer alt for meget, og det kan man eksempelvis gøre ved at investere i nogle store, flotte og lukkede skabe, som altså ret hurtigt kan gemme en masse rod hjem.

Typisk vil man nemlig blive nødt til at opbevare en masse forskellige ting på et kontor - det er måske særligt forskellige mapper og dokumenter, som kan fylde ret meget. Og for at disse ikke får lov til at fylde for meget i det samlede udtryk, så kan man altså gemme dem væk i en form for lukket møbel. Altså et møbel, hvor man bare nemt og hurtigt kan smide det hele ind - naturligvis på en måde, hvor der stadig er nogenlunde orden på sagerne.

Generelt rene linjer og simpel indretning

Hvis man netop går efter at skabe et kontormiljø, der ikke larmer for meget, så er der også andre ting end løsningen med det lukkede skab, som man kan tage til sig. Det handler netop generelt om at have nogle rene og minimalistiske linjer på kontoret. Det kan man også opnå ved for eksempel at sørge for, at der er rent det meste af tiden.

Man kan også sørge for at farvekoordinere nogle af møblerne og tingene, så der ikke er alle mulige ting, der stikker i forskellige retninger. Så tag lige et kig på, hvordan kontoret ser ud lige nu og overvej, om der kan gøres nogle ekstra ting for netop at skabe disse helt rene linjer, hvor der ikke er nogle elementer, der larmer eller støjer for meget. Så er du ved at være godt på vej til et inspirerende og imødekommende kontor.

Menu
Top